> Magasin > Artikler om dating > Hvem betaler regningen på første date?

Artikler om dating

Kønsrollerne bliver udfordret på første date

Det er ikke helt nemt for en mand at imponere på første date. For mens mændene vil være galante og betale middagen, vil kvinderne hellere dele regningen.

Kønsrollerne bliver udfordret på første date

Hvem betaler regningen på første date?

Penge kan være et følsomt emne både blandt venner, familie og ikke mindst blandt par. Især på første date kan det skabe en akavet og ubehagelig stemning, når regningen kommer på bordet. For hvem betaler egentlig regningen på første date? Det satte vi os for at undersøge, og det tyder på, at der ikke helt er enighed mellem kønnene.

 

Hele tre ud af fire mænd tilbyder at betale regningen på første date, mens det er under fire procent af kvinderne, der finder pungen frem først. Men det er ikke fordi, kvinderne mener, at manden skal betale det hele. Hver sjette kvinde svarer nemlig, at de faktisk foretrækker at dele regningen.

 

Kvinderne ønsker i højere grad at løsrive sig fra de traditionelle kønsroller - allerede på første date!

Hvis man som kvinde stadig er på jagt efter den perfekte gentleman, så er det her jo godt nyt for kvinderne. Han findes altså stadig i høj grad. Jeg tror, det hænger sammen med, at manden stadig gerne vil udstråle, at han er en stærk forsørger. Specielt på første date, hvor han forsøger at gøre et godt indtryk og vise, at han godt kan tage godt hånd om sin partner. Omvendt ser vi, at kvinderne ikke helt er enige i, at manden skal betale det hele på en date. Det er nok et meget godt billede på, at kvinderne i højere grad ønsker at løsrive sig fra de traditionelle kønsroller, vise selvstændighed og have ligestilling i forholdet og allerede på første date.

Kvindelist gælder allerede på første date

Men, men, men. Når det så er sagt, så tyder det på, at kvindernes generøsitet og tilbud om at regningen deles har sine bagtanker. 25 procent af kvinderne svarer nemlig, at de, på trods af at insistere på at dele regningen, håber, at manden tager hele regningen.

Men også en del af mændene er slet ikke så galante, som de giver udtryk for. 15 procent af mændene har måske lært af kvindernes list, da de svarer, at de håber, at daten vil dele regningen på trods af, at han selv insisterer på at betale den.

Der kan dog være point at hente, hvis man insisterer på at betale for middagen på første date. Langt størstedelen af deltagerne i undersøgelsen mener nemlig, at det er charmerende, høfligt og gavmildt, hvis daten tilbyder at tage regningen. En femtedel anser det endda som et tegn på, at man har vakt interesse hos daten, hvis den anden hiver pungen op ad lommen.

 

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)