> Magasin > PARSHIPs dating guider > Kend dine værdier og styr efter dit (ægte) match

PARSHIPs dating guider

Kend dine værdier og styr efter dit (ægte) match

Kend dine værdier og styr efter dit (ægte) match

Det er blevet populært at tale om værdier! Desværre opleves ”værdier” for mange som en gang tom og uvedkommende snak – især hvis du føler, at værdierne er blevet vedtaget henover hovedet på dig, fx på din arbejdsplads. Værdier skal opleves, og ikke blot sidde til pynt og glimre i en glasramme på væggen.

Når det gælder dating og det at finde den person, som er det helt rigtige match for dig, er det top vigtigt, at du kender dine egne, personlige værdier. Et er at det kan være rart at have fælles interesser med din udkårne, fx interessen for madlavning, musik eller motorcykel. Noget andet er at have fælles værdier.

Det særlige ved værdier er, at de sjældent er synlige på samme måde som vores interesserer. At have fælles værdier stikker et spadestik dybere end blot af have fælles interesser.

Faktisk er det langt mere vigtigt, at I har fælles værdier end fælles interesser.

Det vil sige, at I kan godt have forskellige interesser, men fælles værdier. Men hvordan ser det mon ud? Lad os tage et eksempel. Din udkårne er helt vild med at køre på motorcykel. Selv er du lidt skræmt ved tanken. Du foretrækker at gå en tur ved havet.
Selvom disse to interesser umiddelbart virker meget forskelllige, kan den bagvedliggende værdi være ens. Det viser sig nemlig, at din udkårne elsker at give den gas på motorcyklen med fuld fart fremover, fordi det giver ham/hende en følelse af ”frihed”. Og følelsen af ”frihed” er netop det, du selv oplever, når du går en tur ved vandet og fylder dine lunger op med frisk havluft.

Den værdi I har tilfælles, er ”frihed”, men i søger følelsen af frihed på hver jeres måde.

Når du dater, kan ”værdier” være et rigtig spændende samtaleemne. Vi er dog sjældent helt spids på, hvad vores værdier er. Når du skal finde dine værdier, kan det være en god idé at lægge mærke til dine egne reaktioner. Hvis du har en stor følelsesmæssig reaktion på noget, er det ofte tegn på, at det, der sker, piller ved dine værdier.

Du kan fx observere dine værdier ved at lægge mærke til:

  • Hvad gør mig glad?
  • Hvad gør mig ked af det/vred/oprevet?
  • Hvornår føler jeg mig mest levende?

Lad os fx sige, at du bliver virkelig vred over at finde ud af, at en nær ven har løjet for dig. Du bliver meget vred fordi det at han/hun har løjet, krænker en af dine dybeste værdier, nemlig ”ærlighed”.

Omvendt ville du sikkert blive rigtig glad, hvis en nær ven var meget ærlig over for dig, og fortalte dig noget, som måske ikke var helt nemt at sige, fx at vedkommende havde løjet for dig, men nu havde besluttet at fortælle den nøgne sandhed.

Hvad enten vi kender vores værdier eller ej, så er vores værdier i høj grad med til at styre vores adfærd. Det er derfor rigtig vigtigt, at du er bevidst om dine værdier, når du dater. Når du er bevidst om dine værdier, vil du nemmere kunne mærke, om ”et hot emne” har matchende værdier.

Når du og din date har matchende værdier, er der langt større chance for, at i også er et (ægte) match.

Hvilke værdier tror du i øvrigt selv, at du har i et parforhold? Prøv Parship testen gratis på vores dating site, og se om du lærer noget om dine værdier.

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)