> Magasin > Modne singler i datingverdenen

Senior dating

Hvordan tackler man datingsituationen efter et følelselsmæssigt dyk

I Danmark er befolkningsgruppen 55+ den hurtigst voksende gruppe i den digitale datingverden. I denne singelgruppe lever i gennemsnit de fleste 55-årige alene.

Modne singler i datingverdenen

I USA bor der endda mere end 20 millioner mennesker på over 50 år alene. Det kan der være mange forskellige årsager til; det kan for eksempel være pga en ægtefælles død eller en skilsmisse.


Kan man sige noget om, hvorvidt der i datingverdenen er forskel på et datingmønster f.eks. efter et tab af en ægtefælle, eller efter en skilsmisse? Begge disse hændelser er en stor forandring i en persons liv, uanset om ændringerne er udløst af tabet af en ægtefælle eller vreden over at være blevet vraget til fordel for en anden.

En person, som har mistet en ægtefælle, synes måske, at en partners dødsfald er værre end en skilsmisse, da den ikke står til at ændre og er udenfor din kontrol, mens skilsmisse er et valg. Men er det nødvendigvis sådan?

Kan dødsfald og skilsmisse sammenlignes?
Hvis ægtefællen, som du stadig elsker, ønsker skilsmisse, er valget jo desværre gjort for dig, hvilket i forhold til at miste ægtefællen ved dødsfald, kan fremkalde lige så stærke og uudholdelige følelser. Man har en gang for alle mistet den man elsker og det står ikke til at ændre.
 

Dine følelser kan kompliceres af, at du er blevet vraget og valgt fra. Dette er forståeligt nok en traumatiserende oplevelse. At opleve skilsmisse eller dødsfald kan forårsage psykiske eftervirkninger, som er meget smertefulde og kan forfølge én i mange år.
Begge situationer afføder en hel del fortvivelser og mange mennesker lever videre med et permanent sår på sjælen efter tabet af en partner.
 

Dating efter dødsfald eller skilsmisse
Dating for dig som har oplevet store omvæltninger i tilværelsen, såsom de ovenfor nævnte, møder ofte de samme vanskligheder. Situationen er den samme, ligegyldigt, hvordan dit tidligere forhold har været. Når/hvis du kaster dig ud i den store datingverden igen for at finde en ny partner, er det vigtigt, at du gør det stille og roligt og lader det tage den tid, det nu måtte tage.
Det er klogt at starte et nyt forhold uden de store forventninger, men i begyndelsen blot betragte din nye date som en ven og lad forholdet udvikle sig helt naturligt. Efter at I har mødtes nogle gange uden nogen nævneværdig udvikling eller intellektuelle berøringspunkter, bør du overveje at gå videre i din søgning.
 

Har du mistet din ægtefælle ved dødsfald og overvejer dating, er det vigtigt at være opmærksom på at du ikke går en fælde, hvor du aktivt leder efter en nøjagtig kopi af din tidligere partner. At du har mistet din partner i livet har ændret dig og på mange måder er du sikkert ikke længere den samme person med de samme behov, som du engang har været.
Skilsmisse kan indebære en anden form for tab og forandringer i dit liv. I kølvandet af en skilsmisse eller et dødsfald, bør ingen af disse oplevelser fremskyndes eller bagatelliseres. Begge kræver tid, energi og helbredelse af sjælen.
 

Efter en partners død er der en periode, hvor du måske er uvillig til at lade en anden person tage del af dit liv. Følelsesmæssigt er du i en rutsjebane. Hvis du har været udenfor datingverdenen i mange år, er det bedst at du allerede nu forbereder dig på at datingverdenen har ændret sig.
 

Vær sikker på du er parat til at hoppe ud i datingverdenen!
Hvis du ikke er sikker på, hvorvidt du er parat til at hoppe ud i datingverdenen, er der fare for, at du er åben og sårbar og følgelig risikerer at havne i et uønsket forhold. Uanset om vi er fraskilte eller enker/enkemænd, kan vi muligvis tro, at vi selv har lagt sorgen bag os, men i virkeligheden er vi bare ensomme og ønsker at udfylde et tomrum. I begge situationer må du give dig selv tid, inden du tager store skridt i tilværelsen eller forandrer din livsstil.
 

En fraskilt person som gerne vil ind i datingverdenen igen kan også være følelsesmæssigt svag efter at have mistet sin partner. Måske skulle du spørge dig selv, om du er klar til aktivt at søge en ny partner, eller om du måske egentlig har brug for at være dig selv lidt tid endnu og demed også være singel.
At være single betyder ikke nødvendigvis, at man er ensom og slet ikke, hvis man har venner og aktiviteter som beriger livet. I sidste ende er det vores egne værdier og standarder som gør os til de personer vi er – single eller ej.
 

Uanset om du er skilt eller er enke/enkemand har du alle muligheder for at møde en ny partner. Tænk på dig selv, og udnyt alle de muligheder du har i livet. Så sker det – også for dig.
 

Held og lykke!

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)