> Tips og råd > Tag kontakt > At mødes på nettet

Tag kontakt

At mødes på nettet

Hvad skal jeg skrive til en person, som jeg ikke kender? Hvordan ved jeg, om vi passer sammen? Er det virkelig muligt at lære en person at kende på nettet? Her har du tips om dine PARSHIP-meddelelser.

At mødes på nettet

Der sidder du – og ingen poet i nærheden, som kan skrive dine meddelelser. Men du behøver ikke at være nervøs – det er ikke svært, men derimod meget morsomt!

 

Ja, det handler om dig!

Hvad vil du egentlig? Du vil jo, at modtageren skal svare på din meddelelse, og du vil finde ud af, om I er på samme bølgelængde. Hvis du tager hensyn til dette, bør det være nemt at undgå fejltagelser. Her er et eksempel: "Hej truttenut, send et billede til mig!" Det er ikke troligt, at en sådan henvendelse til en fremmed person vil blive modtaget positivt, endsige overhovedet blive modtaget. En undersøgelse med 800 PARSHIP medlemmer viser, at de første meddelelser giver et signal om afsenderen virkelig er interesseret i modtageren som person. Over 43 procent af alle de der deltager synes, at dette er mere vigtigt end længden eller indhold i meddelelsen. Forstå detaljerne om personen, som du synes er spændende, og stil spørgsmål. Selvfølgelig kender I ikke hinanden endnu, men PARSHIP profilen indeholder mange fælles berøringspunkter.

Mere om mig

Selvfølgelig skal mine meddelelser også handle om mig selv, men husk på, at det er bedre at afsløre for lidt end for meget. Forsøg at få den anden persons interesse i stedet for at være kedelig. Undgå alt for lange redegørelser om, hvad du selv synes er dine svage sider eller brister. Det gælder også lange forklaringer om alle dine fremgange; "...og så vandt jeg første præmie i atletikkonkurrencen i skolen". Færdige meddelelser, som du sender ud til flere, kan kun bruges i starten, når de er velformulerede og når de er stilet til den individuelle person du sender til. Sådan en tekst kan godt indeholde flere spørgsmål som for eksempel om emnerne i ”Om mig”. Du bør også holde igen, når det gælder såkaldt ’spontane tanker’ som for eksempel; "...og forresten vil jeg måske gerne have en hest, mmmm... og nu er jeg sulten. Jeg laver lidt mad, selvom jeg faktisk er på slankekur, men jeg ved ikke – måske er jeg egentlig for tyk”. Tænk på at du skal føre en dialog, ikke en monolog.

Få en dialog i gang

Det kræver at man har lidt fornemmelse for det at etablere en god kontakt. Du kan jo ikke se folks miner eller kropssprog, men kun hvad de skriver. Du er altid på den sikre side, hvis du fornemmer situationen. Det er en god ide at være kort og præcis i begyndelsen, så du ikke investerer for meget tid og kreativitet, hvis det alligevel ikke leder til noget. Vent på svar i stedet for at sende den ene meddelelse efter den anden. Hvis du kan lide visse dele af en persons meddelelse, kan du jo bygge videre på dette og starte en samtale på den måde. Har personen spurgt dig om noget? Så ved du allerede, hvordan du kan glæde modtageren. Hvis du synes, at et vist spørgsmål er kommet lidt for tidligt i korrespondensen, bør du meddele, hvorfor du vælger ikke at svare på det spørgsmål endnu. Hvis du føler dig stødt på en eller anden måde af noget i personens meddelelse, bør du spørge, hvad personen mener – det kan jo faktisk være en misforståelse. Et ekstra tip: Du bør formulere din meddelelse stille og roligt i et word program, hvor du kan kontrollere stavning og siden kopiere teksten ind i meddelelsen i din PARSHIP box for at siden sende det.

Sådan får du succes

Hvis du IKKE er ude efter at totalt ødelægge mulighederne for en kontakt, skal du IKKE: Udtrykke pessimistiske tanker om måden at mødes på, eller dig selv: "Egentlig tror jeg jo ikke, det er muligt at møde nogen på nettet. Alle virker jo mere eller mindre sindsforvirrede". Formuleringer som "jeg håber, du ikke sletter mig med det samme" kan jo være ærlige nok, men får læseren til at undre sig over, hvorfor du tror, at de skulle gøre det. At lære en person at kende på nettet fungerer egentlig på samme måde som i virkeligheden. Søg ligheder, giv ærlige men ikke overdrevet mange komplimenter, og brug en let og kvik tone i stedet for en tung eller stødende tone. Menneskets svaghed for søde sager eller film med Jodie Foster er meget bedre samtaleemner end gamle kærester, eller seksuelle tendenser. Det er jo emner, som du ikke umiddelbart ville diskutere i det virkelige liv heller.

Inde fra og ud

Er du begyndt at føle sympati for en person, eller har du fået en kontakt på nettet, som ikke passer specielt godt til dig? Får dit bankende hjerte dig til at fortælle alt for meget om dig selv, alt for tidligt? I begge disse situationer bør du forsøge at møde personen så snart som muligt. Nyd at du nu kan lære en person at kende – både ved at mødes, eller måske bare lidt langsommere ved at sende flere meddelelser et stykke tid.

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)