> Tips og råd > Tag kontakt > Tal i telefon med en online flirt

Tag kontakt

Tal i telefon med en online flirt

Så nu har I trofast sendt meddelelser til hinanden og vil begge tage næste skridt for at lære hinanden bedre at kende? Men det er måske for tidligt at træffes? Brug telefonen.

Tal i telefon med en online flirt

Katrine (32) og Lars (38) havde allerede mailet med hinanden en tid. Katrine, som er grafiker, syntes det var så morsomt med de sjove historier som salgschefen havde skrevet til hende dagligt de sidste par uger. Da han foreslog en tid for en telefonsamtale fik Katrine kolde fødder. Hun havde gerne ventet lidt inden de gik ind i næste fase.

 

Så ringede telefonen. "Jeg troede ikke at jeg kunne få et ord frem for jeg var så nervøs" siger hun. Telefon og kommunikations-coach Claudia Fischer synes ikke at det er så specielt forfærdeligt: "At være oppe og køre er egentlig positivt, det er menneskeligt. Det gør at du fremstår endnu mere sympatisk for den du har kontakt med." Tag dig ikke af at der kan blive pauser i samtalen, det er ikke pinligt, men snarere normalt. Hvis du er nervøs; sig det. Det kan jo gøre situationen mere spændende. Hvis I ikke har fundet melodien i samtalen inden for nogle minutter, så spørg om du ringer på et dårligt tidspunkt. Og hvad skal man så tale om? Det behøver ikke være så dybt. Hvis alt går godt så er der jo flere chancer for at gøre et godt indtryk, slappe af og være dig selv. Det er jo trods alt det bedste og viser også hvem du er.


Den hede linje

Hvordan finder jeg ud af hvordan personen er som jeg taler med? Hvordan kan man læse mellem linjerne når man taler i telefon? "Stol på din intuition" er Claudia Fischers råd. "Tænker du på om du egentlig synes personen er sympatisk eller ej? Det vil du mærke gennem hans måde at tale på." Stemmen transporterer nemlig information om et menneskes tilstand og personlighed. Den giver signaler om sikkerhed, ærlighed, åbenhed, interesse, motivation og om hvor fleksibel personen er - eller selvfølgelig det modsatte af alt det. "Du vil til og med kunne høre om personen ler eller ej. Alt dette synes kommunikations-coachen er meget mere vigtigt at fokusere på end det som egentligt bliver sagt. Du bestemmer selv hvad du vil tale om. "Undgå spørgsmål som man kun kan svare ja eller nej på. Ved at stille åbne spørgsmål får du meget mere at vide. Og hvad skal jeg spørge om? Helt enkelt det du er interesseret i, men kun hvis du selv vil svare på de samme spørgsmål. Undgå at holde krydsforhør ved at stille tusind spørgsmål som du har skrevet ned i forvejen. Led derimod samtalen mod interessante emner, lyt og stil spørgsmål efter at den anden person er begyndt at fortælle om sig selv.


På en eller anden måde, et eller andet sted, en eller anden gang

Peter (42) lavede en pinlig fejltagelse i begyndelsen. "Jeg havde et antal kontakter. Desværre blandede jeg to kvinder sammen og spurgte min kontakt om hendes hund havde det bedre. Hun var allergisk mod hunde. Hun blev selvfølgelig irriteret og lagde på med det samme." Siden den episode skriver Peter altid information ned inden han ringer til en person. Også hvor og hvordan samtalen skal foregå burde planlægges. Samtalen bliver også mere enkel at gennemføre i afslappede omgivelser. Margit (37) lavede den fejltagelse at give Thomas (40) telefonnummeret til sit arbejde. Når han ringede kredsede moderedaktørens kolleger som bier rundt om hendes skrivebord. Så er det bedre at ringe hjem, bare det ikke er for sent om aftenen; efter klokken 21 er det for sent. Skal man lægge en besked på telefonen? Dette anbefaler Claudia Fischer absolut: "Sig gerne noget for så viser du tydelig interesse". Apropos dette: Hvis du ikke vil give dit telefonnummer ud skal du sikre dig at det ikke vises automatisk hvis modtageren har nummervisning."


Forkert nummer (...?)

Lad være med at afsløre for meget om dig selv og forsøg på ikke at komme i en situation hvor du "interviewes". Du bør reagere med det samme hvis du synes at et spørgsmål går for langt eller kommer på et for tidligt tidspunkt. Du behøver ikke analysere en eventuel fremtid med denne person lige nu. Prøv i stedet at fokusere på at lære den anden person at kende for at se om I er på samme bølgelængde. Hvis du mærker at du ikke har lyst til at møde personen på linjen så skal du sige det med det samme og på en direkte måde. Claudia Fischer siger at hvis det kan høres at du smiler når du meddeler dette kommer du til at lyde charmerende selv om dine ord lige har sagt nej tak til et venskab. Hvis din samtalepartner ignorerer alle dine signaler er små undskyldninger ok ("Hov, der er et eller andet som brænder på" eller "Undskyld men jeg skal altså skynde mig") for at afslutte samtalen. Men undgå floskler som "vi høres ved" når du ikke har til hensigt at ringe igen. Sig hellere farvel med et par pæne ord og sig ærligt hvordan du vil at I fortsætter.

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)