> Tips og råd > Tag kontakt > Ti tips til kontaktetablering

Tag kontakt

Ti tips ved kontaktetablering

Teoretisk set er det jo nok et klik og så er din forespørgsel sendt. Men dine chancer øges væsentligt hvis du også sender en meddelelse. Men hvad skal man skrive? Her er forslag til din allerførste meddelelse.

Ti tips ved kontaktetablering Ti tips ved kontaktetablering

1. Ikke uden meddelelse

Et forsøg på kontaktetablering er i sig selv udtryksfuldt, men har du virkelig følelsen af at den henvender sig lige præcis til dig? Et par personlige ord kan gøre meget.

 

En undtagelse: Hvis du egentlig kun vil signalere at du er interesseret – som ved øjenkontakt – men gerne lader ham eller hende tage initiativet så er risikoen for at det hele går i vasken ganske stor.
 

2. Kort er godt

Lange historier som; mit hus, min bil, mine ex-mænd... er afskrækkende. ”Ved forsøg på kontaktetablering er fire positive sætninger mere end nok” mener PARSHIP-psykologen Sabine Wery v. Limont. Her får du adskillige forslag at vælge imellem. I stedet for kun at sende et forsøg som du har lagt hele din sjæl i, er det bedre at sende korte meddelelser til flere kandidater.

3. Hej!

„Kære ukendte“, „Hej medlemsnummer XY“, „Goddag kære københavner“... Det er en smagssag hvorvidt du begynder på en personlig eller en mere formel måde. Du kan også kigge på den tone andre bruger i deres profiler. Husk at hvis du ikke har en indledende hilsen kan din meddelelse let opfattes som stiv og upersonlig.

4. Hvad vil du betone?

„Jeg ved aldrig rigtig hvad jeg skal skrive“ siger Gert (46). ”Min alder, mit arbejde, alt det er jo allerede med i profilen. Jeg har siddet og grublet over informationen til ”Om mig” i evigheder...”.

Beskriv gerne noget som har med din profil at gøre men lidt mere forklarende. Hvad er vigtigt for dig, hvordan er din personlighed? Om dit arbejde eller måske bondegården som du renoverer? Er det nødvendigt at forklare hvorfor du forsøger at etablere kontakt? Måske er det en god idé til nogen som bor 100 kilometer væk. ”Jeg skal faktisk flytte til Skagen snart” eller ”jeg vil gerne lære dig bedre at kende selvom der er stor afstand mellem os...”

5. Du interesserer mig fordi...

Beskriv gerne hvorfor du vil lære personen at kende. Har du opdaget visse ligheder? Forklar i så fald hvilke de er: ”Jeg havde også engang en slange/er også hjertekirurg/hader også mahogni møbler...” Hvis du synes at hans eller hendes ”Om mig” er særdeles morsom eller dyb – skriv det! Det er jo endnu en anledning til at bruge ”Om mig” – for at give de andre noget at skrive om i deres forsøg på kontakt!

6. Spørgsmål øger dine chancer

Visse detaljer har vækket din nysgerrighed, måske fordi de er nye? Perfekt. Så kan du jo skrive det: ”At hoppe faldskærm – det er virkelig en usædvanlig hobby. Vil du fortælle mere om det?”. Vær forsigtig med at være morsom eller provokere: Hvad som egentlig kan være en mulighed for at etablere en kontakt; ”hvordan er det muligt at nogen overhovedet kan tænke sig at læse Harry Potter?!”, kan let tolkes som et helt andet signal. Hvis du ikke finder noget som helst i den anden persons profil kan det jo være en indikation på at du burde se dig om efter en anden kontakt.

7. Fremad bedst

Ærlighed er bedst; skriv på samme måde som hvis du skulle møde en person hos venner eller på toget. Vær forsigtig med stavning og dine sætninger! Vis entusiasme hvis du er glædeligt overrasket når du læser en profil, men uden at overdrive. Det er oplysende og positivt for læseren at få billeder af øjeblikket – hvor du er og hvilke planer du har lige nu; ”Nu lytter jeg til Alicia Keys og er forsigtig så min chef ikke opdager at jeg surfer på nettet”.

8. Vær anonym i begyndelsen

Sender du gerne dit telefonnummer eller e-mail adresse allerede i den første e-mail? Det er der vis risiko ved og ikke kun fordi du hastigt har opgivet din anonymitet. ”Mange synes slet ikke at det er godt” siger Rüdiger Hort fra PARSHIPs kunderelationsstyring. ”Specielt kvinder synes at det er ubehageligt at blive overøst med kontaktinformation”. Send hellere mere information efter kontaktetableringeneller som udtryk for en tillid der er opstået efter nogle meddelelser.

9. Gerne med billede?

Det er en god ide at aktivere billederne med det samme hvis de virkelig er gode, og hvis du er sikker på at nu er det rigtige tidspunkt at gøre et visuelt indtryk på din kandidat. Et tiltrækkende billede giver et bedre indtryk end at påstå at ”jeg ser yngre ud”. ”Tænk dog på konsekvenserne” siger Sabine Wery v. Limont. ”Spørg dig selv om du ville tage det for personligt at blive afvist baseret på billedet”. De fleste medlemmer foretrækker at lære hinanden bedre at kende over e-mail først.

10. Til forførerne

At anvende sig af gamle formuleringer efter din kontaktetablering nummer 100 er helt legitimt. Du bør ikke sidde og gruble hele natten over dine meddelelser, men snarere bare skrive det. Men at sende upersonlige meddelelser en masse er ikke overbevisende; ”Hej! Jeg hedder Robert. Jeg synes meget om din profil og vil meget gerne træffe dig. Det ville være hyggeligt hvis du svarede. Vi høres ved!”. Forsøg at være lidt mere personlig. Det kan tage lidt ekstra tid, men det er det værd...

Prøv Parship gratis

Jeg er:
Jeg søger:

Vores almindelige forretningsbetingelser og databeskyttelsesregler gælder. Gratis medlemskabet indebærer, at du regelmæssigt modtager tilbud om et betalingspligtigt medlemskab og om andre produkter fra PE Digital GmbH pr. e-mail (indvendinger er til enhver tid mulig).

xs

PARSHIP-princippet

Her kan du læse mere om den videnskab som ligger bag PARSHIP testen og vores matching funktionerne. 
mere

xs

Sådan fungerer det

Seriøs Dating - Sådan fungerer det: Med PARSHIP.dk er det enkelt og sikkert at søge efter en ven for livet. På de næste sider viser vi dig hvordan det går til. 
mere

PARSHIP Mobile

PARSHIP Mobile

PARSHIP.dk var det første dating site som tilbudt en iPhone app – og den er stadigvæk helt gratis. Nu kom vi også med et mobilt website som muliggør at anvende alle vores tjenester med smarttelefoner. 
mere

Error with static Resources (Error: 418)